BLOG

Consells per a promoure la teua pròpia casa

El món de l’auto-promoció pot ser un malson sobretot per a algú no iniciat en el tema. I és que el camí que cal seguir per a arribar a construir la teua pròpia casa pot arribar a ser llarg i desmanegat. El primer que cal entendre és que en este procés van a intervenir multitud de professionals diferents i també l’administració, i que no és mala idea delegar la gestió del procés en algú que estiga versat en el tema.

Contacta a un/a arquitecte/a.

Pot ser que sone molt directe, però és així. A més de ser imprescindible per a la redacció del projecte i l’obtenció de llicències, l’arquitecte està preparat per a ser el director de l’orquestra, és a dir, que té la capacitat de facilitar-nos la vida.

Què ens explicarà el nostre/a arquitecte/a abans de començar?

Si la nostra missió és auto-promoure la nostra casa, ja siga des de zero o mitjançant rehabilitació integral, el primer és informar-se. Si encara no tenim solar, el professional de l’arquitectura ens pot ajudar millor que ningú a triar-ne un. Si ja el tenim o anem a rehabilitar, el nostre/a arquitecte/a voldrà conèixer les nostres aspiracions, és a dir: què esperem de la casa, quanta gent va a viure en ella, si anem a viure de continu, com anem a habitar-la, etc… I encara que moltes vegades som poc inclinats a donar a conèixer el nostre pressupost, és molt important que el nostre arquitecte tinga una idea bastant aproximada de quina és la nostra capacitat econòmica per a poder aconsellar-nos en tot moment sobre què podem fer, com ho podem fer i fins a on podem arribar. I creieu-me, açò ens estalviarà molt de temps, molts diners, i molts disgustos d’última hora.

I amb l’arquitecte ja ho tinc tot?

Res ens agradaria mes, però no. Una obra és un procés complex que requereix de diversos professionals tant en la fase de projecte com en la d’execució. L’arquitecte requerirà moltes vegades del suport d’enginyers i/o aparelladors en fase de projecte, i ens farà falta un estudi geotècnic per a conèixer les característiques del terreny. D’altra banda, és molt important el tema de la Seguretat i Salut en l’obra, de la qual serem responsables com a promotors de la mateixa.

Per a l’obra necessitarem, a més de l’arquitecte que exercirà com a director d’obra (sent el nostre guia i interlocutor amb els altres agents implicats) , a un aparellador que s’encarregue de la direcció d’execució, i al corresponent coordinador de seguretat i salut, que pot ser l’arquitecte, l’aparellador o un tercer.

He de contractar tots aquests professionals per separat?

No per favor. Molts d’ells, sobretot els implicats en la fase de projecte, seran contractats per l’arquitecte. L’aparellador i el coordinador de seguretat i salut haurien de ser contractats pel promotor, encara que no ens preocupem si no coneixem a ningú: el nostre arquitecte estarà ací per a assessorar-nos i proporcionar-nos els millors professionals al seu abast. Fins i tot podem delegar en l’arquitecte la formació d’un equip tècnic amb el qual ja es tinga experiència conjunta i es puguen optimitzar resultats.

I el constructor?

El constructor ha de ser algú de confiança i amb capacitat suficient per a portar a bon port l’obra. Recordem que el nostre/a arquitecte/a va a estar ací perquè el resultat final siga l’òptim, i per açò li anem a pagar. De nou és imprescindible que el nostre tècnic ens assessore en l’elecció del constructor i tinga un intercanvi d’informació fluït amb aquest, per al nostre benefici.

En definitiva, sembla clar que el més important a l’hora de promoure és trobar al professional que entenga les nostres necessitats. Pensem que no estem pagant només per un tràmit, sinó per tenir a un director d’orquestra que sap el que fa, i que va a ser la nostra espasa i escut en tot el procés. A més recordeu, l’arquitecte va a signar la nostra obra i el nostre projecte garantint la seua qualitat, però sobretot, la seua seguretat i estabilitat. I ací van a ser tant l’arquitecte com l’aparellador els màxims garants de la nostra tranquil·litat una vegada acabada l’obra. És important no subestimar-los i donar-los la confiança que es mereixen. A navarro+vicedo arquitectura portem més de 25 anys sent garants d’esta tranquil·litat i este bon fer. Si t’animes a ser auto-promotor/a, no dubtes a contactar-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *